π. Καλλίνικος Μαυρολέων

Ο π. Καλλίνικος (κατά κόσμον Νικόλαος) Μαυρολέων, κατάγεται από την ανεμόεσσα νήσο Κάρπαθο και την ηρωική νήσο Κάσο. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959. Φοίτησε στο 26ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιά. Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε στο Στρατό Ξηράς, στο Μηχανικό. Διακόνησε σε πολλούς κατηχητικούς και κοινωνικούς τομείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, μέχρι το 1989. Εργάστηκε ως Δάσκαλος (33 χρόνια) και υπηρέτησε στα Δημοτικά Σχολεία Λιβαδίου Κυθήρων, Κυψέλης Μεθάνων, 1ο, 54ο καί 33ο Δημοτικά Σχολεία Πειραιά, το 1/Θ Δ.Σ. Πυλών  και στο 4/Θ Δ. Σ. Απερίου Καρπάθου. Υπηρέτησε, επίσης, για τρία χρόνια, ως αποσπασμένος εκπαιδευτικός στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου.

Το 1991 εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Ξηροποτάμου του Αγίου Όρους. Στις 7 Ιουλίου 1991 χειροτονήθηκε Διάκονος στον Πειραιά (από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Καλλίνικο) και στις 14 Ιουλίου 1991 Ιερέας στην Κάρπαθο (από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καρπάθου & Κάσου κ. Αμβρόσιο). Από το 1991 και μέχρι σήμερα υπηρετεί ως  Εφημέριος της μικρής Κοινότητας των Πυλών, Ιεροκήρυκας, Πνευματικός, Υπεύθυνος της Σχολής Γονέων και της Διεύθυνσης Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου, του Οικουμενικοῦ Πατριαρχείου.

Το 2010 εξελέγη και καταστάθηκε από την Α.Θ.Π., τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Συνοδο,  Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου.