Μιχάλης Κυριακίδης

Ο Μιχάλης Κυριακίδης είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε και εργάσθηκε στην Αγγλία και στις ΗΠΑ. Δίδαξε καρδιολογία σε φοιτητές και γιατρούς στο Πανεπιστήμια του Λονδίνου (King’s College Hospital) και στο Πανεπιστήμιο Duke – NC – των ΗΠΑ και έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 25.000 επεμβατικές πράξεις (καθετηριασμοί καρδιάς, στεφανιογραφίες, αγγειοπλαστικές).
Είναι Lecturer της Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ερευνητής στο Duke University και μέλος (Fellow) διεθνών επιστημονικών εταιριών, όπως των: British Cardiovascular Society, American College of Cardiology (FACC), American Heart Association (FAHA), European Society of Cardiology (FESC), American Society of Hypertension (FASH), American Academy of Chest Physicians (FACP). Στην Ελλάδα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διετέλεσε Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών και Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών.
Από την ερευνητική του εργασία έχουν δημοσιευθεί 484 μελέτες, εκ των οποίων οι 305 σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και βιβλία, που τις συνοδεύουν περισσότερες από 1.800 βιβλιογραφικές αναφορές στο διεθνή ιατρικό τύπο.