Μιχάλης Μπουναρτζίδης

Γεννήθηκα το 1947 στην Ξάνθη. Σπούδασα Δασοκομία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά από μια στρατιωτική θητεία μεγάλης διάρκειας, εργάσθηκα από το 1975 στη βιομηχανία ξύλου  και το 1984, ανέλαβα καθήκοντα στην Αγροτική Τράπεζα.
Μεταξύ 1988 και 1990 πήρα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας μεταπτυχιακό τίτλο στη θαλάσσια βιολογία και τις υδατοκαλλιέργειες. Παράλληλα έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο οικονομικό τμήμα, παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια.
Το 2007 συνταξιοδοτήθηκα -σχετικά πρόωρα- γιατί τα τραπεζικά, ειδικά όπως είχαν εξελιχθεί, ήταν πλέον αβάσταχτα για μένα. Από το 2000, ζω στο Πόρτο Χέλι, με τη γυναίκα μου Ειρήνη.
Είναι σαφές ότι η φύση των σπουδών και οι δουλειές που έκανα, δεν προσιδιάζουν σε λογοτεχνικές ενασχολήσεις, αλλά φυσικά τίποτα δεν απαγορεύεται… Τελευταία, όταν κάνω απολογισμό, σκέφτομαι πως αν ξαναγύριζαν πίσω τα χρόνια, θα ακολουθούσα κλασσικές σπουδές. Έπειτα, είναι η αγάπη μου για το διάβασμα, που ξεκίνησε απ τα παιδικά χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με ρυθμό που μάλλον εντείνεται, κι ακόμα αυτό που λένε οι γύρω μου, το καλούτσικο γράψιμό μου – έτσι λένε. Κάποιοι πάλι, έχουν τη γνώμη ότι έπρεπε να ξεκινήσω να γράφω νωρίτερα, η απάντηση είναι πως ξεχάστηκα διαβάζοντας…

Άλλα ενδιαφέροντά μου, είναι η αγάπη για τη μουσική (απ την κλασσική μέχρι τη δημοτική), συναγωνίζεται μάλιστα την αγάπη μου για τα βιβλία. Τρίτη στη σειρά, έρχεται η φωτογραφία κι η ζωγραφική, μ’ αυτά ασχολούμαι περιστασιακά, κυρίως όταν θέλω να «ξεφύγω» (όπως κάνουν άλλοι με το ψάρεμα ή με το κυνήγι…)