Σοφία Σκλείδα

H Σοφία Σκλείδα σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Master Παιδαγωγικής και Διδάκτωρ Συγκριτικής Παιδαγωγικής.  Επιστημονικά ασχολείται με τη διδακτική, τη Σχολική Ψυχολογία, την Ειδική αγωγή, την Αρχαία και τη Νέα Ελληνική Γραμματεία. Έχει εργαστεί στην Ιταλία, στην Ελληνική Πρεσβεία, ως μεταφράστρια, στην ελληνική κοινότητα της Ρώμης, καθώς και σε άλλα κέντρα διάδοσης της ελληνικής. Επιπλέον, έχει διδάξει στις Σχολές Αξιωματικών της Αστυνομίας το μάθημα της Δικαστικής Ψυχολογίας.
Τα τελευταία έτη έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγήτρια της Ιταλικής γλώσσας και στην Ιταλική Σχολή Αθηνών ως καθηγήτρια της ελληνικής.  Δημοσιεύει άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.
Έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη συμμετοχή της σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Έχει εκλεγεί και διακριθεί ως Πρέσβειρα Πολιτισμού της Ελλάδας στο Εξωτερικό από τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό Universum Aca­demy Switzerland International University Of Peace (Μάιος 2016) στο Λουγκάνο της Ελβετίας.
Είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής στο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Concorso Letterario Universum και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.
Το 2014 εξέδωσε την ποιητική της συλλογή με τίτλο Ονείρων Όαση ( η οποία έχει μεταφραστεί στην ιταλική γλώσσα και εκδοθεί στην Ιταλία) και έχει μελοποιηθεί το ποίημα της Λαξεύοντας από την ομότιτλη συλλογή.
Το 2016 εκδόθηκε το παραμύθι της με τίτλο οι Γεωμετρούληδες και το 2017 η δεύτερη ποιητική της συλλογή με τον τίτλο Νεολογισμοί.