Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Λόντος

Ο  πρωτοπρεσβύτερος  Σπυρίδων Λόντος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.  Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και του Ποιμαντικού Τμήματος ( νυν Κοινωνικής Θεολογίας) της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως έλαβε το Ειδικό Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδικεύσεως (Master) στις Βιβλικές Σπουδές από το  Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α. και σήμερα είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α.  Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.
Χειροτονήθηκε Διάκονος την 16η Νοεμβρίου 1997  και Πρεσβύτερος την 12η Δεκεμβρίου του ιδίου έτους από τον τότε Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπο Διαυλείας και νυν Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ.κ. Δαμασκηνό εις τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής οδ. Ακαδημίας, όπου και διορίσθηκε τακτικός εφημέριος. Την 15η Οκτωβρίου 2015 απεσπάσθη εις το παρεκκλήσιον του Αγίου Παντελεήμονος Βουλιαγμένης Αττικής, Μετόχιον της Ι.Μονής Ασωμάτων Πετράκη.  Από την 10η Ιουλίου 2019 διορίσθηκε τακτικός Εφημέριος και Πρόεδρος του Εκκλησ. Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού. Είναι Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας και εδίδαξε την ιεροψαλτική τέχνη. Έχει συμμετάσχει σε αρχαιολογικές ανασκαφές στο Ισραήλ, υπό την επίβλεψη του Ομοτίμου Καθηγητού κ. Νικολάου Ολυμπίου.
Έχει συγγράψει άρθρα ερμηνευτικά σε ιερά κείμενα και άρθρα σχετικά με την βιβλική γεωγραφία, αρχαιολογία, θεσμολογία και ιστορία τα οποία έχουν δημοσιευθεί από τον Δεκέμβριο του 2014  στο περιοδικό της Εκκλησίας της Ελλάδος «Εφημέριος», καθώς και μονογραφίες σχετικά με Ιερούς Ναούς και το Α΄Κοιμητήριο Αθηνών. Ακόμη, έχει επιμεληθεί την έκδοση ιερών Ακολουθιών.  Έχει λάβει μέρος, ενίοτε και με εισηγήσεις, σε επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες καθώς και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.